onsdag 10 februari 2010

En tröttsam dag!

Det har verkligen varit en tröttsam dag! Linda, jag m.fl har haft ett möte beträffande behandlingshem för ät störningar idag och det var det första av två bedömningssamtal som ska klaras av. Det här samtalet avlöpte bra och det leder i sin tur till att hon kommer att bli kallad till behandlingshemmet för ett nytt bedömningssamtal. Linda vägde sig och fick ta blodprover och blodtryck idag och det visade sig att hon hade tappat lite i vikt. hon hade även haft bröstsmärtor sedan igår kväll och p.g.a det bestämdes det att vi skulle åka till somatiska akuten. Detta efter att en sköterska i samråd med en läkare avgjort att hon måste få en ordentlig kroppslig undersökning. Efter det att Linda anmält sig på akuten gick allt väldigt fort. Det blev EKG och provtagningar i en väldig hast och direkt sköterskan sa att hon har förmaksflimmer, tittade jag och Linda på varandra och blev nog lika rädda båda två. Efter en stund kom läkaren och då vi ställde frågor till honom om flimret, tittade han bara på oss och undrade var vi hört det. Det gjordes ytterligare undersökningar och sedan var det dags för läkarbyte vilket var till fördel för oss. Det kommer in en jättegullig tjej som presenterar sig som läkare och namn. Hon förklarar tydligt och lugnt för oss att EKG apparaten hade gett fel utslag och att det inte var hjärtflimmer men att hjärtat slog sakta men att det är vanligt för de med ät störningar. De visade sig att det var en svår magkatarr som kan ge samma symptom som hjärtont.
Det blev en lättnad för oss båda att det inte var något med hennes hjärta!
Jag hade önskat att hon fått stanna kvar på sjukhuset ett tag eller att i varje fall psykiatriska skulle bli inkopplat men nej, det fanns ingen anledning eftersom hon går i öppenvården en gång i veckan.
Ibland känner jag behov av att få lite avlastning eftersom det är väldigt tungt i perioder! Men inte inom psykiatrin, där finns inget att hämta utan det är föräldrarna som får finnas till hands som stöd mm.
Nu sitter vi här hemma och skriver på våra datorer var och en för sig men om en liten stund ska vi avnjuta en mugg te' tillsammans.
En liten resume' över dagens händelser som jag och min dotter delat.

2 kommentarer:

  1. Ooo, låter som en tung dag för dig med, det är jobbigt att vara anhörig till någon som mår så dåligt. Klart du skulle behlva avlastning...du kan verkligen inte orka hur mycket som helst ensam. Det är verkligen jättefel av vården att inte inse det.

    DU är stark.

    SvaraRadera
  2. Ja visst har det varit en omtummlande dag,
    med mycket tankar,kännslor mm.och det var gott med te=)

    SvaraRadera